potraviny | Dieťa.sk

Tag "potraviny"

Zatvorené. Vadí, nevadí?

Vyrastala som za socíku. Obchody boli otvorené cez pracovné dni do osemnástej, v sobotu do dvanástej, potom až v pondelok.

Prejedáme sa ku klimatickej zmene

Až tretina jedla na celom svete sa na naše taniere nikdy nedostane, lebo skončí v odpade. To predstavuje ročne až 1,3 miliardy ton potravín! Každý rok by toto množstvo mohlo

Makadamiové orechy

Keď si chcete dopriať nejakú delikatesnú, chrumkavú maškrtu, dajte si makadamiové orechy. Sú síce drahé, ale cenu vyváži luxusná maslová chuť a zaujímavá konzistencia.

Šošovicový šalát

250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté

Lahodné gaštany

Vôňa pečených gaštanov neodmysliteľne patrí k jeseni. Gaštany však nie sú len výbornou, ale aj zdravou pochúťkou.

Skúsili ste už pohánku?

V minulosti jedlo chudobných, dnes prominentná hviezda na jedálnom lístku luxusných reštaurácií aj domácností.

Karfiol – zimná kytica zdravia

Karfiol vraj ochutnali už starí Egypťania, väčšiu pozornosť však získal počas stredoveku. Škoda, že dnes ho z našich tanierov postupne vytláča obľúbenejšia brokolica.

Umelé potravinárske farbivá škodia deťom

Podľa oficiálnych štatistík sa v USA pri výrobe potravín ročne spracuje takmer sedem miliónov kilogramov umelých farbív a toto číslo zahŕňa len osem sledovaných druhov farbív. Potravinárskym farbivám sa pripisuje,