Cviklové fašírky | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Cviklové fašírky

Cviklové fašírky

(12 malých alebo 8 väčších fašírok)

500 – 600 g cvikle, 1/2 šálky jemných ovsených vločiek, 1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 1 stredne veľká červená cibuľa (nakrájaná nadrobno), 2 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky, 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno, 500 g uvarenej červenej fazule (môže byť aj z konzervy), 1 PL mletej rasce, 1 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 čajová lyžička (ČL) mletej údenej papriky, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Cviklu uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kúsky. Rúru predhrejeme na 200 °C. Polovicu ovsených vločiek dáme do misy a zalejeme ich ½  šálkou horúcej vody. Necháme ich odstáť. Olej rozohrejeme v malej panvici  a osmažíme na ňom cibuľu dosklovita. Potom pridáme jarnú cibuľku, cesnak a pokračujeme v smažení, kým nezačnú zlatnúť. V kuchynskom robote s nožmi tvaru S spracujeme pulzovaním cviklu, cibuľu, namočené i suché ovsené vločky, fazuľu, rascu a oba druhy mletej papriky. Zmes má byť rovnomerne najemno nasekaná.  Zmes preložíme do misy a ochutíme soľou a korením. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme vytvarované fašírky. Pečieme ich asi 15 minút, potom ich otočíme a pečieme ešte asi 15 minút. Podávame ešte teplé so šalátom a s celozrnným chlebom či pečivom.

Dobrú chuť!

časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok