zelenina | Dieťa.sk

Tag "zelenina"

Plnené rajčiny

Budeme potrebovať: 4 – 5 stredne veľkých zrelých rajčín, 3/4 šálky nahrubo nastrúhaného feta syru, 1/4 šálky nasekaných vykôstkovaných olív, 2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 2 PL nasekanej čerstvej

Plnená cukina

Budeme potrebovať: 1 väčšiu cukinu (asi 600 g), 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 3 šampiňóny, 2 veľké rajčiny, 1 rožok, mleté čierne korenie, oregano, olej,

Brokolicové a hruškové pyré

Budeme potrebovať: 1 dobre zrelú hrušku, ružičky zo ¼ brokolice Umyté ružičky brokolice uvaríme na pare domäkka. Hrušku umyjeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na kusy a spolu s uvarenou brokolicou rozmixujeme. Hneď podávame

Pražený ružičkový kel s hroznom a orechmi

8 šálok ružičkového kelu, 4 šálky červeného hrozna, 2 pl olivového oleja, 1 ČL sušeného tymianu, hrubozrnná soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 ČL balzamikového octu, 2/3 šálky nahrubo nasekaných

Quinoa so zeleninou

Na 2 až 4 porcie potrebujeme: 1 šálku prepláchnutej quinoy, 1 a ¼ šálky vody, 1 PL olivového oleja, 2 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku, 1 cukinu (prekrojenú na polovicu po

Cuketová pizza s mozzarellou a zeleninou

Budeme potrebovať: 3 väčšie cukety, 150 g parmezánu, 3 vajcia, 8 polievkových lyžíc paradajkového pyré alebo domáceho kečupu, 50 g olív, 200 g mozzarelly, 100 g kukurice, 100 g brokolice,

Krémová mrkvová polievka s brokolicou

Budeme potrebovať: 1 väčšia mrkva, pár ružičiek brokolice, 10 g ryže, 1 čajová lyžička masla, 200 ml mlieka Malé ružičky brokolice umyjeme, uvaríme domäkka a odložíme bokom. Mrkvu očistíme, umyjeme a pokrájame

Cviklový šalátik

Budeme potrebovať: 250 g zemiakov na šalát, 200 g cvikly, 50 g mrazenej baby mrkvy, 50 g mrazeného hrášku, 50 g červenej cibule, 20 g sterilizovaných uhoriek, morská soľ, citrónová

Zeleninová polievka s ryžovými rezancami

Budeme potrebovať: 1 kaleráb, 1/2 brokolice, 1 žltá cibuľa, 3 mladé mrkvy, 5 reďkoviek, 1 petržlen, 1 menší zeler, ryžové rezance, 1 čajová lyžička ghee (rozpustené maslo), petržlenová vňať na

Cukinová frittata

4 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nahrubo nasekaný pór, 1 ČL čerstvého, nadrobno nasekaného tymianu, 70 dag cukiny, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate alebo 2 PL nasekanej čerstvej bazalky,