Budeme potrebovať:
1 väčšiu cukinu (asi 600 g), 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 3 šampiňóny, 2 veľké rajčiny, 1 rožok, mleté čierne korenie,
oregano, olej, petržlenová vňať, 100 g syra typu eidam
Z cukiny odrežeme konce a nakrájame ju asi na 6 centimetrové kusy. Vnútro týchto kúskov cukiny vydlabeme tak, aby nám zostal asi centimeter dužiny pod šupkou. Vydlabanú hmotu aj s drobnými jadierkami nakrájame na kúsky a premiešame s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Cibuľu a šampiňóny nakrájame nadrobno. Všetky nakrájané ingrediencie (okrem vydlabanej cukiny) podusíme v hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Keď zmes zmäkne, pridáme k nej na kocky nakrájaný rožok a opečieme ho. Sparené rajčiny ošúpeme, nasekáme nadrobno a pridáme k zmesi. Všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Misu na zapekanie vytrieme olivovým olejom a poukladáme do nej kúsky cukiny, ktoré naplníme pripravenou zmesou. Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút a pred koncom posypeme syrom, ktorý necháme zapiecť do zlatista. Podávame so zeleninovým šalátom. Ako príloha skvelo chutí napríklad pyré z batátov.
Prajeme vám dobrú chuť
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok