Plnená cukina | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Plnená cukina

Plnená cukina

Budeme potrebovať:

1 väčšiu cukinu (asi 600 g), 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 3 šampiňóny, 2 veľké rajčiny, 1 rožok, mleté čierne korenie,
oregano, olej, petržlenová vňať, 100 g syra typu eidam

Z cukiny odrežeme konce a nakrájame ju asi na 6 centimetrové kusy. Vnútro týchto kúskov cukiny vydlabeme tak, aby nám zostal asi centimeter dužiny pod šupkou. Vydlabanú hmotu aj s drobnými jadierkami nakrájame na kúsky a premiešame s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Cibuľu a šampiňóny nakrájame nadrobno. Všetky nakrájané ingrediencie (okrem vydlabanej cukiny) podusíme v hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Keď zmes zmäkne, pridáme k nej na kocky nakrájaný rožok a opečieme ho. Sparené rajčiny ošúpeme, nasekáme nadrobno a pridáme k zmesi. Všetko dôkladne premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Misu na zapekanie vytrieme olivovým olejom a poukladáme do nej kúsky cukiny, ktoré naplníme pripravenou zmesou. Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút a pred koncom posypeme syrom, ktorý necháme zapiecť do zlatista. Podávame so zeleninovým šalátom. Ako príloha skvelo chutí napríklad pyré z batátov.

Prajeme vám dobrú chuť 

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok