200 g šošovice (namiesto cíceru, ktorý sa používa na prípravu hummusu), 2 polievkové lyžice (PL) panenského olivového oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL pasty tahini (rozomleté sezamové semienka) alebo sezamového oleja, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletej rase, soľ
Šošovicu preberieme, dôkladne ju prepláchneme studenou tečúcou vodou, nasypeme ju do hrnca, zalejeme ju studenou vodou tak, aby voda siahala asi 2 cm nad šošovicu, a necháme 2 hodiny postáť. Pripravenú šošovicu aj s vodou privedieme do varu a varíme ju asi 40 minút domäkka. Po vychladnutí šošovicu presypeme do mixéra, pridáme k nej citrónovú šťavu, olivový olej, pastu tahini alebo sezamový olej, prelisovaný cesnak, soľ, rascu a všetko rozmixujeme do hladka. Pastu hummus podávame na opečených bagetkách, nasucho opečených hriankach alebo na kúskoch tortillových placiek.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok