Cuketový nákyp
750 g mladých cukiet, 200 g pochúťkovej smotany, 150 g najemno nastrúhaného ementálu, soľ, čierne mleté korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička sypkého zeleninového bujónu, 4 vajcia, 150
750 g mladých cukiet, 200 g pochúťkovej smotany, 150 g najemno nastrúhaného ementálu, soľ, čierne mleté korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička sypkého zeleninového bujónu, 4 vajcia, 150
Mangold patrí u nás medzi menej známe druhy zeleniny. Pritom do tejto skupiny ho zaradili neprávom.
Čo sa s tým toľko babreš? Však to chyť do ruky a jedz! – určite aj vás už neraz vyzvali, aby ste pri jedle použili príbor kráľov – vlastné prsty.
Na rozdiel od doby ľadovej, ktorou nás klimatológovia už opäť strašia, na dobu šalátovú sa tešíme rok čo rok. Pozor, práve prichádza!
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.