Libanonský tabouleh

7. augusta 2016 Články , Receptár
Libanonský tabouleh

1/2 šálky bulguru, 3 PL olivového oleja, 1 šálka horúcej vody, 2 šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate,  1/2 šálky najemno nasekaných lístkov mäty piepornej, 2 stredne veľké nadrobno nakrájané rajčiny, ½ ošúpanej  a nadrobno nakrájanej uhorky, 3 PL citrónovej šťavy, ¾ ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia

 

Do misy dajte bulgur s 1 lyžicou oleja. Bulgur zalejte vriacou vodou, misu prikryte a bulgur nechajte odstáť asi 15 minút. Potom bulur nechajte odkvapkať v sitku a vytlačte z neho prebytočnú vodu. Bulgur premiestnite do misy a premiešajte ho so všetkými ostatnými ingredienciami. Pridajte 2 lyžice olivového oleja a dobre premiešajte.

Pripravila Renáta Krausová

Dieťa 8/2015

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!