Tekvicové mafiny | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Tekvicové mafiny

Tekvicové mafiny

Budeme potrebovať:

2 vajcia, 3 polievkové lyžice (PL) mlieka, 95 g (1/2 šálky) trstinového alebo kokosového cukru, 125 ml (1/2 šálky) olivového oleja, 155 g (1 šálka) najemno postrúhanej maslovej tekvice, 55 g (1/2 šálky) pomletých mandlí, 40 g (1/3 šálky) nasekaných vlašských orechov (nemusia byť), 80 g špaldovej celozrnnej múky, 70 g pšeničnej hladkej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečenia, ½ ČL mletej škorice

Rúru vyhrejeme na 180 ˚C. Na plech si nachystáme 12 x 80 ml (1/3 šálky) mafinových papierových alebo silikónových formičiek (alebo viac menších). Vajcia, mlieko, olej a cukor dobre vymiešame. Pridáme tekvicu, mandle a orechy. Napokon do cesta postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a mletú škoricu. Mafinové formičky naplníme cestom a pečieme približne 20 minút (mafiny sú upečené, keď sa cesto už nelepí na špáradlo, keď ho do neho zapichneme).

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

Hľadáte vhodný darček pod vianočný stromček? Podarujte Dieťa.
Predplatné môžete objednať tu

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok