Tekvicové smoothie
Budeme potrebovať: ½ šálky konzervovaného kokosového mlieka, ½ šálky tekvicového pyré (z uvarenej a rozmixovanej maslovej alebo Hokkaido tekvice), 1 čajová lyžička (ČL) korenia na tekvicový koláč, 2 Medjool datle bez
Budeme potrebovať: ½ šálky konzervovaného kokosového mlieka, ½ šálky tekvicového pyré (z uvarenej a rozmixovanej maslovej alebo Hokkaido tekvice), 1 čajová lyžička (ČL) korenia na tekvicový koláč, 2 Medjool datle bez
Budeme potrebovať: 1 šálka na kocky nakrájanej tekvice Hokkaido (aj so šupkou), 1/2 šálky nakrájanej mrkvy, ½ šálky nakrájanej kvaky, 1 polievková lyžica olivového oleja, 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku,
Budeme potrebovať: 2 vajcia, 3 polievkové lyžice (PL) mlieka, 95 g (1/2 šálky) trstinového alebo kokosového cukru, 125 ml (1/2 šálky) olivového oleja, 155 g (1 šálka) najemno postrúhanej maslovej
Budeme potrebovať: 1/4 hrnčeka kuskusu, 1 a 1/2 hrnčeka pokrájanej tekvice, 1 ČL olivového oleja, 1 pokrájaná cuketa, 1 až 2 posekané lístky mäty, voda Kuskus dáme do misky a zalejeme
600 g Hokkaido tekvice, 200 g ošúpaných zemiakov, 2 žĺtky, 2 PL masla, 280 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky (ČL) soli, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie podľa chuti
1 a ½ šálky arborio ryže (na prípravu rizota), 1 nadrobno nakrájaná cibuľa, 600 g hokkaido tekvice nakrájanej na kocky (aj so šupkou), 2 pretlačené strúčiky cesnaku, ¼ šálky bieleho vína
Na cesto: 170 g hladkej múky, štipka soli, 100 g studeného masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok Na náplň koláča: 1 stredne veľká maslová tekvica, 145 g javorového
1 šálka pšena, 1 šálka pyré z tekvice (uvarenú tekvicu – napr. Hokkaido alebo muškátovú – rozmixujeme na kašu, prisolíme podľa chuti), 2 vajcia, ½ šálky bieleho jogurtu, ½ šálky nadrobeného
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.