Budeme potrebovať:
½ šálky konzervovaného kokosového mlieka, ½ šálky tekvicového pyré (z uvarenej a rozmixovanej maslovej alebo Hokkaido tekvice), 1 čajová lyžička (ČL) korenia na tekvicový koláč, 2 Medjool datle bez kôstok, 1 polievková lyžica (PL) konopných semienok (nemusia byť), tekvicové semienka, plátky pomaranča
Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri dohladka. V miske posypeme tekvicovými semienkami (len starším deťom, malým deťom musíme semienka rozmixovať) a ozdobíme plátkami pomaranča.
Ako pripraviť korenie na tekvicové koláče?
3 ČL mletej škorice, 2 ČL mletého zázvoru, 2 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL mletého nového korenia, 1 ČL mletých klinčekov dôkladne zmiešame, uložíme do sklenej nádobky, ktorú dobre uzavrieme. Pridávame do tekvicových koláčov, smoothies.
(red)
Rubrika Receptár
Viac receptov nájdete tu.
Z archívu časopisu Dieťa
Foto 123rf.com
Dieťa č. 12/2022 – 1/2023 si môžete kúpiť vo voľnom predaji na Slovensku alebo si ho môžete predplatiť, a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí (poštovné predplatiteľom na Slovensku i v Českej republike hradí redakcia). Ak chcete tlačené Dieťa dostávať domov do schránky alebo ho chcete podarovať svojim blízkym, môžete si ho objednať v oblasti Objednávky. Tu si môžete predplatiť aj prístup k elektronickej verzii Dieťaťa.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok