Pšenové casserole s tekvicou

8. februára 2017 Články , Receptár
Pšenové casserole s tekvicou

1 šálka pšena, 1 šálka pyré z tekvice (uvarenú tekvicu – napr. Hokkaido alebo muškátovú – rozmixujeme na kašu, prisolíme podľa chuti), 2 vajcia, ½ šálky bieleho jogurtu, ½ šálky nadrobeného feta syru, 1/4 ČL mletej rasce, ¼ ČL mletej škorice, zopár vetvičiek rozmarínu alebo tymianu, ½ šálky strúhanky, soľ

Pšeno dvakrát prepláchneme vriacou vodou. V hrnčeku privedieme do varu 1,5 šálky vody, pridáme pšeno a varíme ho domäkka, kým sa vstrebe takmer všetka voda. To bude trvať asi 10 minút na miernom ohni. Potom pšeno odstavíme a necháme ho ešte napučať asi 10 minút v teple pod pokrievkou. V mise vymiešame jogurt, pyré z tekvice, vajcia, mletú rascu, mletú škoricu a strúhanku. Pridáme nasekané bylinky, pridáme strúhanku v miske a osolíme podľa chuti. Napokon pridáme uvarené pšeno a dobre premiešame. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Zapekaciu misku vytrieme s olivovým olejom alebo maslom. Zmes vložíme do zapekacej misy a vmiešame do nej feta syr. Misku dáme do rúry a pečieme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

časopis Dieťa
Foto Shutterstock

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!