Šošovicová polievka s batátmi

7. augusta 2016 Články , Receptár
Šošovicová polievka s batátmi

(8 porcií)

1 PL olivového oleja, 1 nakrájaná cibuľa, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1 na kocky nakrájaná mrkva, 1 na kocky nakrájaná stonka zeleru, 2 malé ošúpané a na menšie kocky nakrájané batáty, 1 a ½ šálky hnedej šošovice, 1 kocka zeleninového bujónu (v bio kvalite), 2 šálky vody, 2 bobkové listy, 1 čajová lyžička (ČL) sušeného tymianu, 1 ČL čerstvého nasekaného rozmarínu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 2 šálky nakrájaného čerstvého špenátu


Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a cesnak. Osmažíme a pridáme mrkvu, zelerovú stonku a batáty. Varíme asi 5 minút, kým zelenina trochu nezmäkne. Do zeleniny vmiešame prepláchnutú a prebratú šošovicu, pridáme kocku zeleninového bujónu, bobkové listy, tymian, rozmarín a vodu. Ochutíme soľou a korením a dobre premiešame. Varíme asi 35 až 40 minút, kým nie je šošovica mäkká. Na záver môžeme pridať špenát, no potom už nevaríme dlho, po minútke polievku odstavíme.

Pripravila Renáta Krausová

Dieťa 2/2015

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!