Ratatouille s baklažánom a cuketou | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Ratatouille s baklažánom a cuketou

Ratatouille s baklažánom a cuketou

Budeme potrebovať:

140 g rajčinového pretlaku, 1/2 cibule, 2 polievkové lyžice (PL) pretlačeného cesnaku (ak máte radi cesnak, môžete pridať ešte jednu lyžicu), 4 PL olivového o oleja, 3/4 šálky vody, 1 malý baklažán nakrájaný na tenké plátky (osolíme ho a necháme ho odstáť, aby pustil vodu, ktorú zlejeme), 1 zelenú cuketu nakrájanú na tenké plátky, 1 žltú cuketu nakrájanú na tenké plátky, 2 papriky nakrájané na tenké plátky (jednu červenú a jednu žltú), 1 čajovú lyžičku čerstvého tymianu (možno nahradiť lístkami bazalky), soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Rúru predhrejeme na 190 °C. Panvicu s trochou oleja necháme zohriať a cibuľu na nej osmažíme do zlatista. Pridáme cesnak a smažíme ešte minútu. Zapekaciu misu potrieme olejom. V miske zmiešame rajčinový pretlak, dusenú cibuľu a cesnak, vodu a jednu polievkovú lyžicu olivového oleja. Prichutíme soľou a korením a zmesou potrieme dno misy. Nakrájanú zeleninu pomastíme olejom a postupne ju ukladáme od vonkajšieho okraja misy do stredu. Striedame jednotlivé druhy zeleniny. Povrch zeleniny napokon ešte pokropíme olejom a podľa chuti osolíme. Posypeme tymianom, prikryjeme papierom na pečenie a pečieme asi 45 minút, kým zelenina nie je dobre prepečená.

Dobrú chuť!

(red)

Magazín Dieťa
Foto Shutterstock

Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok