Pražený ružičkový kel s hroznom a orechmi | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Pražený ružičkový kel s hroznom a orechmi

Pražený ružičkový kel s hroznom a orechmi

8 šálok ružičkového kelu, 4 šálky červeného hrozna, 2 pl olivového oleja, 1 ČL sušeného tymianu, hrubozrnná soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 ČL balzamikového octu, 2/3 šálky nahrubo nasekaných jadier vlašských orechov

Rúru vyhrejeme na 220 °C. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme očistený a umytý ružičkový kel (väčšie ružičky prekrojíme na polovice) a bobuľky hrozna. Premiešame s olivovým olejom a tymianom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Zapekáme približne 15 až 20 minút. Preložíme do misy, ochutíme balzamikovým octom a posypeme jadrami vlašských orechov, ktoré sme nasekali nahrubo a opiekli na suchej panvici. Dobre premiešame a podávame najlepšie ešte teplé.

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok