1 veľká brokolica, 1 veľké vajce, 1/2 nakrájanej cibule, 2 čajové lyžičky (ČL) pretlačeného cesnaku, 1/3 šálky najemno nastrúhaného parmezánu, 1/3 šálky mandľovej múky (stačí mandle najemno pomlieť, netreba kupovať špeciálnu múku), 1 ČL soli, ¼ ČL čierneho korenia, olivový olej
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Brokolicu nakrájame na ružičky, stonku zbavíme drevnatej časti, ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu aj s kúskami stonky vložíme do nádoby kuchynského robota a pulzovaním niekoľkokrát pomixujeme tak, aby sa dobre rozsekala, ale nevznikla z nej úplne jemná kaša. Pridáme vajcia, cibuľu, cesnak, mandľovú múku a parmezán. Opäť pulzovaním niekoľkokrát rozmixujeme, kým sa všetko dobre nespojí (počas asi 5 sekúnd pulzovania). Pridáme soľ a korenie, ešte premiešame. Na plech formujeme malé fašírky, ktoré povrchu potrieme trochou olivového oleja. Fašírky pečieme asi 12 až 15 minút z každej strany do zlatista. Podávame s kečupom alebo s kyslou smotanou a zeleninovým šalátom.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok