potraviny | Dieťa.sk - Part 2

Tag "potraviny"

Lahodné gaštany

Vôňa pečených gaštanov neodmysliteľne patrí k jeseni. Gaštany však nie sú len výbornou, ale aj zdravou pochúťkou.

Skúsili ste už pohánku?

V minulosti jedlo chudobných, dnes prominentná hviezda na jedálnom lístku luxusných reštaurácií aj domácností.

Karfiol – zimná kytica zdravia

Karfiol vraj ochutnali už starí Egypťania, väčšiu pozornosť však získal počas stredoveku. Škoda, že dnes ho z našich tanierov postupne vytláča obľúbenejšia brokolica.

Umelé potravinárske farbivá škodia deťom

Podľa oficiálnych štatistík sa v USA pri výrobe potravín ročne spracuje takmer sedem miliónov kilogramov umelých farbív a toto číslo zahŕňa len osem sledovaných druhov farbív. Potravinárskym farbivám sa pripisuje,

Doba šalátová

Na rozdiel od doby ľadovej, ktorou nás klimatológovia už opäť strašia, na dobu šalátovú sa tešíme na jar rok čo rok.

Avokádo – ovocie či zelenina?

Kým budete rozmýšľať nad rébusom, či avokádo patrí medzi ovocie alebo zeleninu, pripravte si z neho nejakú dobrotu. Prospejete tak napríklad svojmu srdcu.

Fialovo-čierne drahokamy

Čučoriedky patria medzi drobné plody s mimoriadnymi zdravotnými účinkami. Pozitívne je, že ich máme k dispozícii už nielen počas leta, keď u nás dozrievajú, ale aj po celý rok, či

Jedlá burina – portulaka zeleninová

Portulaka zeleninová je v našich záhradách bežnou burinou, ktorej sa snaží zbaviť každý záhradkár. V minulosti by sa to považovalo za nerozumné, pretože táto rastlina je chuťovo zaujímavou a osviežujúcou

Gomasio – zdravé solenie

Sezamové semienka poznáme najmä ako posýpku na pečivo či koláče alebo sú nám známe skôr vo forme sladkej pasty zvanej chalva. Menej sa vie o tom, že tvoria jednu z dôležitých ingrediencií