potraviny | Dieťa.sk - Part 2

Tag "potraviny"

Čínske egreše

Chlpaté plody aktinídie, ktoré poznáme pod názvom kivi, obsahujú oveľa viac vitamínu C ako citrusové plody. Tí, u ktorých nevyvoláva alergické reakcie, by ich mali jesť denne. Aktinídia čínska, ako

Môže sa stať, že otrávime vlastné deti

Vianoce i oslava nového roka sú za nami. Ten čas, ktorý trávime s rodinou a priateľmi, je aj obdobím väčšieho maškrtenia. Sladké koláče, smažené ryby a rezne, majonéza, chlebíčky… Žalúdok

Aj zdravý životný štýl môže byť sladký

Nechcete sa vzdať sladkej chuti? Existujú alternatívy, ktoré nahradia tradičný repný cukor. Jednou z nich je xylitol. Vzhľadovo aj chuťovo je takmer rovnaký ako klasika, je však menej kalorický a nekazí

Perly na tanieri aj v pohári

S príchodom chladnejších dní sa nám viac žiadajú sýtejšie jedlá a náladu si neraz potrebujeme vylepšiť niečím „dobrým, sladučkým“. Nie je to žiadny prehrešok, ak použijeme kvalitné a hodnotné ingrediencie,

Hlavičky makovičky

Ešte pred niekoľkými rokmi takmer v každej záhrade stáli šíky „palíc“ ukončené makovicami. Dnes sa tento významný zdroj vápnika a ďalších dôležitých živín vytráca nielen z našich záhrad, ale aj z

Maškrta nielen pre burunduka

Búrske oriešky, arašidy, opičie orechy, podzemnica. To všetko sú názvy obľúbenej maškrty, ktorá je zdrojom mnohých cenných živín.

Ľanové semienko pomáha liečiť rakovinu prsníka

Ľanové semienko patrí vôbec k prvým potravinám považovaným za zdravé. Pre svoje údajné pozitívne účinky sa cení už od starovekého Grécka. Slávny lekár Hippokrates sa zmieňoval o tom, že ho používa pri

Bude v potravinách menej zdraviu škodlivého akrylamidu?

Obsah akrylamidu v potravinách sa má znížiť na minimum. Chce sa o to postarať Európska komisia, ktorá pre spoločnosti podnikajúce v potravinárstve vydala špeciálne nariadenie o jeho regulácii, ktoré je platné od 11. apríla

Zatvorené. Vadí, nevadí?

Vyrastala som za socíku. Obchody boli otvorené cez pracovné dni do osemnástej, v sobotu do dvanástej, potom až v pondelok.