Vyrastala som za socíku. Obchody boli otvorené cez pracovné dni do osemnástej, v sobotu do dvanástej, potom až v pondelok.
Neviem o tom, že by naši mali problém s tým, čo budeme jesť, keď nebol non-stop predaj potravín. Naši boli naučení variť z nespracovaných potravín a robíme to tak aj my. Nepotrebujeme mať k dispozícii neustále otvorené obchody. Svet sa iste nezrúti, keď doma nie sú rožky či chlieb. Je toľko dobrých jedál, ktorými ich možno nahradiť.
Minule bol u nás synov kamarát a pozeral, ako presýpam do nádob pohánku, šošovicu… skrátka nákup z trhu. Len pred pár dňami si bral dievča z Kaukazu, pohánka na našom stole ho zaujala a vraví mi: „Joj, tam veľa jedia pohánku – varia z nej kaše nasladko i naslano.“ Ja som z nej naposledy robila falošnú zabíjačkovú kašu a bola výborná.
Tak som vlastne len chcela napísať, že mne nechýba, že nie sú obchody otvorené furt. Dnes som dala variť šošovicovú a zistila som, že už nemám zemiaky. Tak som ich nahradila kvakou. Vždy sa doma nájde dosť potravín, ktorými si pomôžete, keď je obchod zatvorený.
Renáta Krausová
Foto Shutterstock.com
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok