Zatvorené. Vadí, nevadí? | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Zatvorené. Vadí, nevadí?

Zatvorené. Vadí, nevadí?

Vyrastala som za socíku. Obchody boli otvorené cez pracovné dni do osemnástej, v sobotu do dvanástej, potom až v pondelok.

Neviem o tom, že by naši mali problém s tým, čo budeme jesť, keď nebol non-stop predaj potravín. Naši boli naučení variť z nespracovaných potravín a robíme to tak aj my. Nepotrebujeme mať k dispozícii neustále otvorené obchody. Svet sa iste nezrúti, keď doma nie sú rožky či chlieb. Je toľko dobrých jedál, ktorými ich možno nahradiť.

Minule bol u nás synov kamarát a pozeral, ako presýpam do nádob pohánku, šošovicu… skrátka nákup z trhu. Len pred pár dňami si bral dievča z Kaukazu, pohánka na našom stole ho zaujala a vraví mi: „Joj, tam veľa jedia pohánku – varia z nej kaše nasladko i naslano.“ Ja som z nej naposledy robila falošnú zabíjačkovú kašu a bola výborná.

Tak som vlastne len chcela napísať, že mne nechýba, že nie sú obchody otvorené furt. Dnes som dala variť šošovicovú a zistila som, že už nemám zemiaky. Tak som ich nahradila kvakou. Vždy sa doma nájde dosť potravín, ktorými si pomôžete, keď je obchod zatvorený.

Renáta Krausová

Foto Shutterstock.com

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok