Prejedáme sa ku klimatickej zmene
Až tretina jedla na celom svete sa na naše taniere nikdy nedostane, lebo skončí v odpade. To predstavuje ročne až 1,3 miliardy ton potravín! Každý rok by toto množstvo mohlo
Až tretina jedla na celom svete sa na naše taniere nikdy nedostane, lebo skončí v odpade. To predstavuje ročne až 1,3 miliardy ton potravín! Každý rok by toto množstvo mohlo
Poznáte to staré známe Jedlo je náš liek, no môže byť i jed. O tom, že to platí a že ani vlastne nemáme možnosť voľným okom zistiť, či potravina, ktorú práve jeme, nám
Keď si chcete dopriať nejakú delikatesnú, chrumkavú maškrtu, dajte si makadamiové orechy. Sú síce drahé, ale cenu vyváži luxusná maslová chuť a zaujímavá konzistencia.
250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté
Vôňa pečených gaštanov neodmysliteľne patrí k jeseni. Gaštany však nie sú len výbornou, ale aj zdravou pochúťkou.
V minulosti jedlo chudobných, dnes prominentná hviezda na jedálnom lístku luxusných reštaurácií aj domácností.
Karfiol vraj ochutnali už starí Egypťania, väčšiu pozornosť však získal počas stredoveku. Škoda, že dnes ho z našich tanierov postupne vytláča obľúbenejšia brokolica.
Je sladká, šťavnatá a ukrýva v sebe spomienku na leto. Čo je to? No predsa hruška!
Podľa oficiálnych štatistík sa v USA pri výrobe potravín ročne spracuje takmer sedem miliónov kilogramov umelých farbív a toto číslo zahŕňa len osem sledovaných druhov farbív. Potravinárskym farbivám sa pripisuje,
Na rozdiel od doby ľadovej, ktorou nás klimatológovia už opäť strašia, na dobu šalátovú sa tešíme na jar rok čo rok.
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.