Šošovicový šalát
250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté
250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté
Vôňa pečených gaštanov neodmysliteľne patrí k jeseni. Gaštany však nie sú len výbornou, ale aj zdravou pochúťkou.
V minulosti jedlo chudobných, dnes prominentná hviezda na jedálnom lístku luxusných reštaurácií aj domácností.
Karfiol vraj ochutnali už starí Egypťania, väčšiu pozornosť však získal počas stredoveku. Škoda, že dnes ho z našich tanierov postupne vytláča obľúbenejšia brokolica.
Je sladká, šťavnatá a ukrýva v sebe spomienku na leto. Čo je to? No predsa hruška!
Podľa oficiálnych štatistík sa v USA pri výrobe potravín ročne spracuje takmer sedem miliónov kilogramov umelých farbív a toto číslo zahŕňa len osem sledovaných druhov farbív. Potravinárskym farbivám sa pripisuje,
Na rozdiel od doby ľadovej, ktorou nás klimatológovia už opäť strašia, na dobu šalátovú sa tešíme na jar rok čo rok.
Kým budete rozmýšľať nad rébusom, či avokádo patrí medzi ovocie alebo zeleninu, pripravte si z neho nejakú dobrotu. Prospejete tak napríklad svojmu srdcu.
Čučoriedky patria medzi drobné plody s mimoriadnymi zdravotnými účinkami. Pozitívne je, že ich máme k dispozícii už nielen počas leta, keď u nás dozrievajú, ale aj po celý rok, či
Portulaka zeleninová je v našich záhradách bežnou burinou, ktorej sa snaží zbaviť každý záhradkár. V minulosti by sa to považovalo za nerozumné, pretože táto rastlina je chuťovo zaujímavou a osviežujúcou
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.