Paštrnáková polievka
50 g masla, 1 nahrubo nakrájaná cibuľa, 2 polievkové lyžice (PL) kari korenia, 600 g nahrubo nastrúhaného paštrnáku, 3 rozštvrtené hrušky, 500 ml mlieka (alebo kokosového mlieka), 800 ml zeleninového
50 g masla, 1 nahrubo nakrájaná cibuľa, 2 polievkové lyžice (PL) kari korenia, 600 g nahrubo nastrúhaného paštrnáku, 3 rozštvrtené hrušky, 500 ml mlieka (alebo kokosového mlieka), 800 ml zeleninového
Na cesto: 170 g hladkej múky, štipka soli, 100 g studeného masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok Na náplň koláča: 1 stredne veľká maslová tekvica, 145 g javorového
(2 porcie) 1 šálka mandľového mlieka (doma pripraveného alebo kúpeného), ½ šálky uvarenej quinoy, ½ šálky mandľovej drviny (zvyšok z prípravy mandľového mlieka) alebo mletých mandlí, 4 polievkové lyžice (PL)
1 šálka pšena, 1 šálka pyré z tekvice (uvarenú tekvicu – napr. Hokkaido alebo muškátovú – rozmixujeme na kašu, prisolíme podľa chuti), 2 vajcia, ½ šálky bieleho jogurtu, ½ šálky nadrobeného
3 stredne veľké batáty, 2 PL masla, 1 malá, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 ČL čerstvého nastrúhaného ďumbiera (podľa chuti môže byť aj viac, 1/4 ČL čerstvo
(4 porcie) Sirup z jablčnej šťavy: 4 šálky jablčnej šťavy, 2 PL masla, 1 PL trstinového cukru (voliteľne kokosového cukru), 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL mletej škorice Cesto: 3 veľké
(12 malých alebo 8 väčších fašírok) 500 – 600 g cvikle, 1/2 šálky jemných ovsených vločiek, 1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 1 stredne veľká červená cibuľa (nakrájaná nadrobno), 2
2 a ½ šálky ružičiek brokolice, 2 – 3 šálky zeleninového vývaru (môžeme použiť kocku zeleninového bujónu), 1 malá nakrájaná cibuľa, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja,
Odkedy sa narodili moji dvaja synovia, začala som viac dbať na stravu.
Keď sme s mojou štvorročnou dcérkou po 6. mesiacoch dojčenia prechádzali na tuhú stravu, mala som obavy, ako to obidve zvládneme.
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.