Paštrnáková polievka

12. februára 2017 Články , Receptár
Paštrnáková polievka

50 g masla, 1 nahrubo nakrájaná cibuľa, 2 polievkové lyžice (PL) kari korenia, 600 g nahrubo nastrúhaného paštrnáku, 3 rozštvrtené hrušky, 500 ml mlieka (alebo kokosového mlieka), 800 ml zeleninového vývaru, 3 PL šľahačky, troška masla, na plátky nakrájaná hruška, listy bazalky

Na veľkej panvici rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu a kari korenie. Cibuľu osmažíme do zlatista. Do panvice pridáme paštrnák a hrušky. Dobre premiešame, aby sa pokryli maslom s kari. Prilejeme mlieko a vývar, privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 20 až 25 minút. Skúsime, či je paštrnák dobre uvarený. Do polievky pridáme šľahačku, dochutíme, ak treba a rozmixujeme ju na jemno. Pred podávaním na panvici rozohrejeme trochu masla, na ktorom jemne opražíme plátky hrušky. Plátky po minúte opatrne otočíme pomocou klieští a ešte minútku opečieme. Podávame v miskách, ozdobené plátkom hrušky a bazalkou.

Dobrú chuť!

časopis Dieťa
Foto Shutterstock

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!