Čučoriedkovo-broskyňová dobrota | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Čučoriedkovo-broskyňová dobrota

Čučoriedkovo-broskyňová dobrota

Budeme potrebovať:

na mrveničku: 1 šálku ovsených vločiek, 1/2 šálky hladkej celozrnnej múky, 1/2 šálky kokosového cukru, 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja, štipku morskej soli

na plnku: 1 šálku čerstvých čučoriedok, 6 na kúsky nakrájaných broskýň (zrelých, ale tuhých), 1/4 šálky kokosového cukru, 3 polievkové lyžice hladkej celozrnnej múky, 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice, štipka soli, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna (chemicky neošetreného)

Rúru rozohrejeme na 180 °C. V miske vidličkou vymiešame spolu všetky prísady na mrveničku a odložíme si ju nabok. Do ďalšej misky vložíme čučoriedky, broskyne a suché ingrediencie a všetko dobre premiešame. Pridáme citrónovú kôru a šťavu z citróna. Zmes vložíme do zapekacej misy a posypeme mrveničkou. Pečieme 45 minút vo vyhriatej rúre, kým nie je povrch zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť!

Rubrika Receptár
Časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok