koláč | Dieťa.sk

Tag "koláč"

Čerešňová bublanina

Budeme potrebovať: 30 dag práškového cukru, 5 vajec, 8 polievkových lyžíc (PL) vlažnej vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 30 dag hrubej výberovej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva, trocha

Čučoriedkovo-broskyňová dobrota

Budeme potrebovať: na mrveničku: 1 šálku ovsených vločiek, 1/2 šálky hladkej celozrnnej múky, 1/2 šálky kokosového cukru, 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja, štipku morskej soli na plnku: 1 šálku čerstvých

Ovocný tvarohový koláč

Čo budeme potrebovať? Na cesto: 160 g hladkej múky, 110 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 čajová lyžička (ČL) citrónovej kôry Na tvarohovú plnku: 250 ml smotany

Šampiňónový koláč s baby špenátom

Budeme potrebovať: 400 g lístkového cesta, 300 g malých šampiňónov, 200 g baby špenátu, 150 g čerstvého kozieho syra (alebo iného čerstvého syra), 2 menšie červené cibule, 25 g masla,

Jablkový koláč s mandľovými lupienkami

3 šálky mandľovej múky (mandle si najemno namelieme), 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka soli,  1 a 1/2 šálky kokosového cukru (alebo iného), 1/2 šálky tekutého kokosového oleja, 6

Jablkový koláč

1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4

Hruškový koláč s mandľovými lupienkami

300 g lístkového cesta, 4 až 5 stredne zrelých hrušiek, šťava z 1 citróna, 2 polievkové lyžice (PL) práškového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 1 vajce, 4 PL smotany alebo

Broskyňové rezy s ricottou

1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky  (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej  kôry, 50

Hrnčekový makovec

1 hrnček pomletého maku, ¾ hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček polohrubej múky, 1 polievková lyžica bezfosfátového prášku do pečiva, 1 vajce, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna),

Tekvicový koláč

Na cesto: 170 g hladkej múky, štipka soli, 100 g studeného masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok Na náplň koláča: 1 stredne veľká maslová tekvica, 145 g javorového