Jablkový koláč s mandľovými lupienkami | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Jablkový koláč s mandľovými lupienkami

Jablkový koláč s mandľovými lupienkami


3 šálky mandľovej múky (mandle si najemno namelieme), 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka soli,  1 a 1/2 šálky kokosového cukru (alebo iného), 1/2 šálky tekutého kokosového oleja, 6 vajec, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu, 1/2 lyžičky mandľového extraktu, 2 šálky olúpaných a nakrájaných kyslejších jabĺk (napr. odrody Granny Smith), 1/2 šálky mandľových plátkov

Mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ zmiešame v stredne veľkej miske. Vo veľkej miske rozšľaháme dohladka pomocou ručného elektrického šľahača cukor s kokosovým olejom, pridáme žĺtky, vanilkový  a mandľový extrakt. Dobre prešľaháme. Pridáme mandľovú múku a cesto dohladka vymiešame. Z bielok s pridaním štipky soli vyšľaháme v samostatnej miske tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta už bez použitia šľahača, aby cesto zostalo nadýchané. Napokon do cesta vmiešame jablká a cesto nalejeme do formy, ktorú sme vymazali trochou masla alebo rastlinného oleja a vysypali múkou. Povrch cesta posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 45 až 50 minút na 180 °C. Môžeme podávať teplý alebo vychladnutý.

časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok