Šampiňónový koláč s baby špenátom | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Šampiňónový koláč s baby špenátom

Šampiňónový koláč s baby špenátom

Budeme potrebovať:
400 g lístkového cesta, 300 g malých šampiňónov, 200 g baby špenátu, 150 g čerstvého kozieho syra (alebo iného čerstvého syra), 2 menšie červené cibule, 25 g masla, 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie

Špenát prepláchneme, nasypeme do hlbšej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme asi 2 minúty stáť, potom scedíme. Na masle opečieme na plátky nakrájané očistené šampiňóny a podusíme ich asi 10 minút. Vodu, ktorú pustia, zlejeme. Na oleji zľahla osmažíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Lístkové cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozložíme dobre odkvapkaný špenát, posypeme ho šampiňónmi, cibuľou a nakoniec rozdrobeným syrom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C, po 4 minútach teplotu znížime a dopečieme asi 20 až 30 minút dozlatista. Koláč môžeme podávať vlažný aj studený.

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok