Hruškový koláč s mandľovými lupienkami

17. septembra 2017 Články , Receptár
Hruškový koláč s mandľovými lupienkami

300 g lístkového cesta, 4 až 5 stredne zrelých hrušiek, šťava z 1 citróna, 2 polievkové lyžice (PL) práškového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 1 vajce, 4 PL smotany alebo mlieka, 50 g mandľových lupienkov, 50 g hrozienok, múka na pomúčenie dosky

Veľkú koláčovú formu vyložíme papierom na pečenie (obvod formy vopred vymastíme, papier tak lepšie priľne ku forme). Cesto vyvaľkáme  do tvaru kruhu a položíme na papier. Povrch potrieme rozšľahaným  vajcom. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovník a každú polovicu nakrájame na šesť častí. Dáme do misky a hneď zalejeme citrónovou šťavou. Pripravené hrušky naukladáme na cesto. Zvyšok  vajca rozšľaháme so smotanou a hrušky s ním potrieme, posypeme ich  hrozienkami, škoricou, cukrom a nakoniec mandľami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 10 minútach znížime teplotu na 180 °C a upečieme dozlatista. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Foto Profimedia.sk

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!