Slivkový koláč s mrveničkou | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Slivkový koláč s mrveničkou

Slivkový koláč s mrveničkou

Čo budeme potrebovať:

na cesto: 50 ml oleja, 1 šálku mlieka, 2 šálky polohrubej múky, 1 vajce, ½ vrecúška bezfosfátového prášku do pečenia, 1 šálku kryštálového cukru, slivky, tuk na vymazanie formy
na mrveničku: 1 polievkovú lyžicu (PL)
masla, 1 PL polohrubej múky, 2 PL kryštálového cukru

Formu na pečenie vymažeme tukom. Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktorým rovnomerne pokryjeme dno formy. Umyté, vysušené a odkôstkované slivky poukladáme nahusto na cesto a posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním masla, múky a cukru. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 ˚C.

Dobrú chuť!

(red)

Magazín Dieťa

Foto Shutterstock

Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok