Crumble s marhuľami | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Crumble s marhuľami

Crumble s marhuľami

Náplň: 1 kg marhúľ, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 1 čajovej lyžičky (ČL) mletej škorice, maslo na vymastenie misy na zapekanie

Mrvenička: ¼ hrnčeka špaldovej hladkej múky, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 100 g ovsených vločiek, 1 ČL mletej škorice, 100 g studeného masla, hrsť nahrubo nasekaných jadier vlašských orechov na posypanie alebo mandľových plátkov

Voliteľne na ozdobenie: vanilková zmrzlina

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zapekaciu misu s priemerom 21 cm vymastíme maslom. Umyté polovice marhúľ na panvici premiešame s cukrom a mletou škoricou, podlejeme ich troškou vody a chvíľku osmažíme. V miske si pripravíme mrveničku – rukami vymiešame maslo, múku, trstinový cukor, ovsené vločky, mletú škoricu a nakoniec primiešame aj orechy. Marhule poukladáme do zapekacej misy a posypeme ich mrveničkou. Pečieme približne 35 minút, kým mrvenička nezhnedne. Podávame teplé, môžeme prizdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Dobrú chuť!

Magazín Dieťa

Foto 123rf.com

Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok