Náplň: 1 kg marhúľ, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 1 čajovej lyžičky (ČL) mletej škorice, maslo na vymastenie misy na zapekanie
Mrvenička: ¼ hrnčeka špaldovej hladkej múky, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 100 g ovsených vločiek, 1 ČL mletej škorice, 100 g studeného masla, hrsť nahrubo nasekaných jadier vlašských orechov na posypanie alebo mandľových plátkov
Voliteľne na ozdobenie: vanilková zmrzlina
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zapekaciu misu s priemerom 21 cm vymastíme maslom. Umyté polovice marhúľ na panvici premiešame s cukrom a mletou škoricou, podlejeme ich troškou vody a chvíľku osmažíme. V miske si pripravíme mrveničku – rukami vymiešame maslo, múku, trstinový cukor, ovsené vločky, mletú škoricu a nakoniec primiešame aj orechy. Marhule poukladáme do zapekacej misy a posypeme ich mrveničkou. Pečieme približne 35 minút, kým mrvenička nezhnedne. Podávame teplé, môžeme prizdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Dobrú chuť!
Magazín Dieťa
Foto 123rf.com
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok