Jablkový koláč
1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4
1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4
Na 2 porcie: 1 šálka mandľového mlieka (doma pripraveného alebo kúpeného), ½ šálky uvarenej quinoy, ½ šálky mandľovej drviny (zvyšok z prípravy mandľového mlieka) alebo mletých mandlí, 4 polievkové lyžice (PL)
1 šálka (240 ml) pohánky, 2 šálky vody, 1 cibuľa, 400 g šampiňónov, 1 najemno nastrúhaná mrkva, 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, kôpor alebo petržlenová vňať Vodu osolíme a
1 PL rasce, 25 g obschnutého chleba bez kôrky, 200 g uvarenej cvikle, 1 veľký strúčik cesnaku (ošúpaný a pretlačený), asi 1 PL tahini (pasta zo sezamových semienok), šťava z 1
300 g lístkového cesta, 4 až 5 stredne zrelých hrušiek, šťava z 1 citróna, 2 polievkové lyžice (PL) práškového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 1 vajce, 4 PL smotany alebo
1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 1 stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 ošúpané a nakrájané stonky zeleru, 2 čajové lyžičky (ČL) mletej rasce, 600 ml horúceho zeleninového vývaru, 400 g
Na posýpku: 1 šálka hladkej múky, 1/2 šálky ovsenej múky, 1 šálka ovsených vločiek, 3/4 šálky hnedého cukru, 1 čajová lyžička (ČL) mletej škorice, 1/4 ČL muškátového orieška, 1/4 ČL
200 g čerstvého špenátu, soľ, 75 g staršieho chleba, 3 polievkové lyžice PL mlieka, 50 g tvrdého syra, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL masla, 1 vajce, čierne
600 g Hokkaido tekvice, 200 g ošúpaných zemiakov, 2 žĺtky, 2 PL masla, 280 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky (ČL) soli, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie podľa chuti
1 šálka hladkej celozrnnej špaldovej múky, 1 a 1/2 šálky kukuričnej múky, ½ šálky trstinového cukru, 1 čajová lyžička (ČL) bezfosfátového prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.