Cviklový hummus

23. septembra 2017 Články , Receptár
Cviklový hummus

1 PL rasce, 25 g obschnutého chleba bez kôrky, 200 g uvarenej cvikle, 1 veľký strúčik cesnaku (ošúpaný a pretlačený), asi  1 PL tahini (pasta zo sezamových semienok), šťava z 1 citróna, soľ, čierne mleté korenie

Rascu osmažíme na strednom plameni na rozpálenej panvici, ktorou neustále trasieme, kým rasca nezačne tmavnúť a voňať (menej ako minútu). Ešte horúcu rascu rozdrvíme v mažiari alebo ju zomelieme v mlynčeku na korenie. Chlieb rozomelieme v robote na omrvinky. Pridáme k nemu cviklu, cesnak, tahini, pripravenú rascu, polovicu citrónovej šťavy, posolíme a okoreníme. Všetko rozmixujeme na hustú pastu. Hummus ochutnáme a ak treba, pridáme ešte citrónovú šťavu, soľ či korenie a opäť dobre premiešame. Podávame na celozrnnom chlebe alebo so zeleninou, ktorú si do hummusu namáčame.

Foto Shutterstock.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!