Zapekané slivky

10. septembra 2017 Články , Receptár
Zapekané slivky

Na posýpku: 1 šálka hladkej múky, 1/2 šálky ovsenej múky, 1 šálka ovsených vločiek, 3/4 šálky hnedého cukru, 1 čajová lyžička (ČL) mletej škorice, 1/4 ČL muškátového orieška, 1/4 ČL soli, 10 polievkových lyžíc (PL) rozpusteného masla

Na slivky: 1/2 šálky cukru, 2 PL kukuričného škrobu, 1 ČL pomarančovej kôry, asi 6 šálok väčších natenko nakrájaných sliviek, 1 kávová lyžička (KL) vanilkového extraktu

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Najskôr si pripravíme posýpku. V mise zmiešame obidve múky, ovsené vločky, hnedý cukor, škoricu a soľ. Všetko zalejeme rozpusteným maslom, prstami spracujeme tak, aby sa prísady spojili a vytvorila sa posýpka. V druhej mise si nachystáme ovocie. Nakrájané slivky zmiešame s ostatnými prísadami a všetko dobre premiešame. Ovocie uložíme do zapekacej misy a posypeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút.

časopis Dieťa
Foto Fotolia.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!