1 šálka (240 ml) pohánky, 2 šálky vody, 1 cibuľa, 400 g šampiňónov, 1 najemno nastrúhaná mrkva, 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, kôpor alebo petržlenová vňať
Vodu osolíme a privedieme do varu, vsypeme do nej pohánku a varíme, kým sa voda úplne nevyvarí. Odstavíme a hrniec zakryjeme pokrievkou. Kým sa pohánka varí, očistíme a nakrájame si šampiňóny a cibuľu. Cibuľu osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme šampiňóny, mrkvu a pokračujeme v smažení asi 5 až 7 minút. Šampiňóny s mrkvou a s cibuľkou primiešame do pohánky, ktorú môžeme ochutiť aj nasekaným kôprom či petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok