Tirolské špenátové knedle

9. septembra 2017 Články , Receptár
Tirolské špenátové knedle

200 g čerstvého špenátu, soľ, 75 g staršieho chleba, 3 polievkové lyžice PL mlieka, 50 g tvrdého syra, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL masla, 1 vajce, čierne mleté čierne korenie, trošku mletého muškátového orieška, 1 PL jadier vlašských orechov, 6 PL zeleninového vývaru

Čerstvé špenátové listy umyjeme, vložíme ich do hrnca, podlejeme vodou a povaríme domäkka. Necháme ich vychladnúť, vytlačíme z nich prebytočnú vodu a  nahrubo ich nasekáme. Starší chlieb nakrájame na drobné kocky a zmiešame ho s mliekom. Cesnak aj cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a podusíme domäkka na 1 polievkovej lyžici masla. Pridáme špenát, vajce a rozmixujeme najemno. Syr rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu nahrubo nastrúhame a druhú polovicu nakrájame na malé kocky. Do rozmixovaného špenátu pridáme kocky syra a chleba. Osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Hmotu dobre premiešame. Prikryjeme a necháme asi polhodinu odstáť. Potom z nej vlhkými rukami vytvarujeme 6 väčších knedlí, ktoré vložíme do vriacej osolenej vode. Povaríme ich asi 15 minút pri nízkej teplote. Zatiaľ si nakrájame jadrá vlašských orechov, v panvičke rozpustíme maslo, pridáme zeleninový vývar a zohrejeme ho. Špenátové knedle vyberieme z vody, necháme ich odkvapkať. Na tanieri ich polejeme  maslom s vývarom, posypeme orechmi a zvyškom syra.

NÁŠ TIP
Knedle môžeme chutne spestriť, ak do stredu každej vložíme  kus syra. Pri varení syr zmäkne a bude príjemným prekvapením pri rozkrojení knedle.

časopis Dieťa
Foto Fotolia.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!