Marocká cícerová polievka

16. septembra 2017 Články , Receptár
Marocká cícerová polievka

1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 1 stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 ošúpané a nakrájané stonky zeleru, 2 čajové lyžičky (ČL) mletej rasce, 600 ml horúceho zeleninového vývaru, 400 g cherry rajčín, 400 g cíceru (uvareného alebo z plechovky), štipka mletého čierneho korenia, 100 g mrazeného uvareného bôbu, kôra a šťava z ½ chemicky neošetreného citróna, viazanička koriandrovej alebo petržlenovej vňate, chlebové placky

Olivový olej rozohrejeme v hrnci, za občasného premiešania na ňom osmažíme počas 10 minút cibuľu a zelerové stonky. Pridáme mletú rascu a smažíme ešte asi minútu. Zvýšime plameň, pridáme zeleninový vývar, rajčiny, cícer a štipku mletého čierneho korenia. Varíme asi 8 minút. Pridáme bôby a citrónovú šťavu, varíme ďalšie 2 minúty. Po odstavení dochutíme trochou citrónovej kôry a nasekanou vňaťou. Podávame s chlebovými plackami.

časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!