Broskyňové rezy s ricottou
1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej kôry, 50
1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej kôry, 50
2 cukety alebo 8 malých guľatých cukiet, 4 lyžice oleja, 300 g napučaného sójového granulátu (alebo mletého mäsa), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžice oregana, 120 g eidamu, 1
1 PL masla, 5 nakrájaných strúčikov cesnaku, 1 veľký, nadrobno nakrájaný pór, 1 veľký, nadrobno nakrájaný paštrnák, 1 karfiol rozobraný na ružičky, 2 nakrájané zemiaky, 2 l zeleninového vývaru (množstvo
1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 2 šálky na sitku premytej červenej šošovice, 1 nakrájaná biela cibuľa, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 očistené a nakrájané mrkvy, 1 PL nastrúhaného čerstvého
2 banány, 1 kivi, 1 jablko, 1 hrsť baby špenátu, 1 hrsť kelových listov (kučeravý listový alebo hlávkový kel), voda Do mixéra vložíme ošúpané banány, kivi a jablko nakrájané na
1 hrnček pomletého maku, ¾ hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček polohrubej múky, 1 polievková lyžica bezfosfátového prášku do pečiva, 1 vajce, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna),
250 g kyslej kapusty, 250 g fliačkov, 50 g masla, 1 cibuľa, soľ, rasca, kocka cukru, trocha hladkej múky Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, vložíme na drobnejšie pokrájanú kyslú
4 šálky listového šalátu (ľadového alebo iného), červená paprika, cherry rajčiny, 1 veľké avokádo, 1 grapefruit, 4 polievkové lyžice vínneho octu (aceto balsamico) Umytý a odkvapkaný šalát rozdelíme rovnomerne na 4 taniere.
1 karfiol, asi 1 pohár hladkej múky, 5 – 8 strúčikov cesnaku, 5 vajec, troška čierneho mletého korenia, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1 cibuľa, 1 – 2 polievkových lyžíc vody, malý
500 g brokolice, 200 g pochúťkovej smotany, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 vajcia, 150 g hrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) bezfosfátového prášku do pečiva, 1 ČL sypkého zeleninového
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.