Karfiolové lievance s cesnakom

15. februára 2017 Články , Receptár
Karfiolové lievance s cesnakom

1 karfiol, asi 1 pohár hladkej múky, 5 – 8 strúčikov cesnaku, 5 vajec, troška čierneho mletého korenia, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1 cibuľa, 1 – 2 polievkových lyžíc vody, malý zväzok petržlenovej vňate, soľ, olej na vyprážanie

Karfiol namočíme na 30 minút do osolenej vody, vyberieme ho, opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Nastrúhame ho alebo  najemno nasekáme. Preosiatu múku zmiešame s korením a štipkou soli, rozmiešame s vodou, pridáme vajce, prelisované strúčiky cesnaku, najemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať a karfiol. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme múkou. Na panvici rozohrejeme  olej, pomocou naberačky tvoríme lievance a usmažíme ich z oboch strán dozlatista. Položíme ich na papierový obrúsok, aby doň vsiakol prebytočný tuk. Lievance podávame teplé s bielym jogurtom, chlebom a čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!