Plnené cuketové súdočky

17. júna 2017 Články , Receptár , Výživa
Plnené cuketové súdočky

2 cukety alebo 8 malých guľatých cukiet, 4 lyžice oleja, 300 g napučaného sójového granulátu (alebo mletého mäsa), 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžice oregana, 120 g eidamu, 1 malé vajce, soľ, mleté čierne korenie

Cukety nakrájame na 8 kusov. Dužinu čiastočne vydlabeme a najemno nasekáme. Súdočky vložíme do vriacej osolenej vody, minútu povaríme, scedíme a prudko schladíme studenou vodou. Na panvici rozohrejeme olej, dáme naň vopred uvarený a dobre vyžmýkaný sójový granulát alebo mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak, miešame a chvíľu opekáme. Potom pridáme dužinu z cukiet, osolíme, okoreníme, podusíme do zhustnutia zmesi a odstavíme. Potom do zmesi vmiešame 80 g nastrúhaného eidamu, oregano a vajce. Všetko dobre premiešame, naplníme súdočky, rozložíme ich do zapekacej misy vytretej olejom, posypeme zvyšným syrom a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekáme 20 až 30 minút.

Dobrú chuť!

časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

 

 

 

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!