1 PL masla, 5 nakrájaných strúčikov cesnaku, 1 veľký, nadrobno nakrájaný pór, 1 veľký, nadrobno nakrájaný paštrnák, 1 karfiol rozobraný na ružičky, 2 nakrájané zemiaky, 2 l zeleninového vývaru (množstvo vývaru závisí od veľkosti karfiolu), 1 PL nakrájanej pažítky, 1/8 ČL nastrúhaného muškátového orieška, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, pridáme cesnak, pór a paštrnák. Smažíme asi 10 minút domäkka za častého miešania. Pridáme karfiol, zemiaky a zeleninový vývar. Necháme prísť do varu a varíme asi 20 minút, kým karfiol a zemiaky nezmäknú. Pridáme muškátový oriešok, soľ a korenie. Polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Podávame posypanú pažítkou.
Dobrú chuť!
časopis Dieťa
Foto Shutterstock
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok