Zázvorové perníčky | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Zázvorové perníčky

Zázvorové perníčky

Čo budeme potrebovať:

3/4 šálky zmäknutého masla, 1/4 šálky trstinového cukru, 1 PL mletého zázvoru, 1 PL mletej škorice, ¼ čajovej lyžičky (ČL) mletého muškátového orieška, ¼ ČL mletého klinčeka, 1 ČL najemno nastrúhanej citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna), ½ ČL najemno nastrúhanej pomarančovej kôry (z chemicky neošetreného pomaranču), ¾ šálky melasy (1 šálka = 250 ml), 1/3 šálky medu, 2 vajcia, 3 až 4 šálky polohrubej múky (pridáme podľa potreby), 1 ČL bezfosfátového prášku na pečenie, troška soli

Maslo spolu s cukrom dôkladne vymiešame a potom do neho zapracujeme koreniny. Melasu s medom dobre zahrejeme a  necháme vychladnúť. Po vychladnutí túto zmes pridáme do masla, dôkladne vymiešame a pridáme aj vajcia, ktoré do zmesi dôkladne vmiešame.  Preosiatu múku pridáme do maslovej zmesi spolu s práškom do pečiva a troškou soli. Ak treba, pridáme všetku múku, aby sme získali vláčne  cesto, ktoré nemá byť lepivé. Cesto vytvarujeme do gule a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme odpočívať na chladnom mieste cez noc, aby sa s cestom dobre manipulovalo a aby sa aróma korenín rozvinula. Cesto môžeme nechať odložené najviac 3 dni. Cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho perníčky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme medzi nimi dosť miesta, pretože počas pečenia narastú. Perníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom.  Pečieme 12 až 15 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Hotové perníčky môžeme ešte obliať čokoládovou polevou.

(red)

časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok