Vegetariánsky boršč

1. februára 2017 Články , Receptár
Vegetariánsky boršč

¼ kg bielej hlávkovej kapusty, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 2 cvikly, 1/2 zeleru, 200 ml pochúťkovej smotany, 800 ml vody, olivový olej, soľ

Mrkvu, petržlen a zeler nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame a podusíme spolu s ostatnou zeleninou pod pokrievkou na troche vody a oleja. Pridáme nastrúhanú hlávkovú kapustu. Prilejeme vodu a varíme domäkka. V rúre upečieme neošúpanú cviklu, potom ju ošúpeme, nakrájame na hrubšie rezance a vložíme do polievky. (Použiť môžeme však aj vopred uvarenú a ošúpanú cviklu, čím skrátime čas prípravy polievky.) Chvíľu povaríme a odstavíme. Do hotovej polievky vmiešame trošku olivového oleja. Pri servírovaní pridáme pochúťkovú smotanu.

Dobrú chuť!

Časopis Dieťa
Foto Thinkstock

Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!