Špenátové gnocchi | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Špenátové gnocchi

Špenátové gnocchi

Na 4 porcie potrebujeme:

1 PL olivového oleja, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, ½ kg cherry rajčiniek,  400 g baby špenátu, nastrúhaný parmezán

Na gnocchi: 800 g zemiakov, 200 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť (môžeme si ich pripraviť aj deň vopred). Potom ich ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s vajíčkami. Postupne k nim prisypávame múku a vypracúvame cesto. Možno nespotrebujeme všetku múku, záleží to od kvality zemiakov. Prisolíme podľa chuti a cesto rozdelíme na niekoľko častí, z ktorých potom na doske vyformujeme valčeky a tie nakrájame na rovnaké kúsky. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode, postupne vyplávajú na povrch. Vyberieme ich naberačkou a prepláchneme studenou vodou. Na panvici osmažíme na olivovom oleji na hrubšie nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme pretlačený cesnak a o chvíľu aj gnocchi, ktoré osmažíme. Napokon k nim primiešame aj baby špenát, ktorý sme vopred sparili (môžeme ho prekrájať na menšie časti). Všetko dobre premiešame, napokon vmiešame aj sparené cherry rajčinky a podávame posypané strúhaným parmezánom alebo iným syrom, ktorý nám chutí.

(red)

rubrika Receptár

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok