Budeme potrebovať:
1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, ½ menšej nahrubo nakrájanej cibule, malý strúčik cesnaku, 1 šálka zelenej odrody karfiolu Romanesco, 1 šálka zeleninového vývaru, štipka soli (pre deti staršie ako 1 rok)
V kastróliku rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a podusíme na miernom ohni. Pridáme karfiol, zeleninový vývar a varíme domäkka. Po uvarení rozmixujeme, starším deťom dochutíme troškou soli a podávame.
Karfiol patrí medzi potraviny, ktoré môžu spôsobovať plynatosť, preto ho deťom, ktoré majú tráviace ťažkosti, nepodávame ako prvú zeleninu. V takom prípade ho skúsime podať až 8- až 10-mesačným deťom.
(red)
Viac receptov pre detičky nájdete v rubrike Bábätkám pod zúbok.
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok