Čo budeme potrebovať:
2 kg baklažánu, 1 kg rajčín, 0,3 kg cibule, 1 hlavičku cesnaku, 0,2 l olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie, worcesterskú omáčku
Baklažány rozkrojíme po dĺžke a reznú plochu potrieme olejom. Rúru riadne rozhorúčime a vložíme do nej plech, na ktorý sme na papier na pečenie uložili baklažány reznou stranou nahor. Pečieme, kým baklažány nezmäknú a šupka nie je hnedá, až takmer čierna. Baklažány po upečení vyberieme z rúry, po vychladnutí ich ošúpeme a nasekáme nahrubo. Na oleji dozlatista osmažíme nasekanú cibuľu a pridáme k nej baklažány. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a potom pridáme nakrájaný cesnak, pokrájané rajčiny, ktoré sme sparili horúcou vodou a ošúpali. Dochutíme soľou a korením. Dusíme, kým sa nevydusí väčšina tekutiny, zmes má byť hustejšia. Odstavíme, podľa potreby môžeme dochutiť worcesterskou omáčkou. Necháme vychladnúť a servírujeme na hriankach. Semienka z baklažánu pripomínajú kaviár. Ak chceme mať zmes jemnejšiu, môžeme ju pomlieť na mäsovom mlynčeku. Baklažánový kaviár si môžeme aj uskladniť na neskoršie použitie – ešte horúci ho naplníme do malých pohárov na zaváranie a vysterilizujeme.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok