Čo budeme potrebovať:
250 g malín, 250 g jemného kryštálového cukru, 500 ml smotany na šľahanie, 6 vajec, ½ šálky pistácií zbavených škrupiny
Na ozdobu: 100 g malín
Semifreddo je chladený taliansky dezert – sametový mrazený smotanový krém. Smotanu necháme dobre vychladiť a vyšľaháme ju dotuha. Formu na biskupský chlebík vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby fólia prečnievala cez okraje formy asi 10 cm. Pistácie nasekáme nadrobno a odložíme si ich nabok. Do kovovej misky dáme vajcia a cukor, misku položíme na sporák nad hrniec s mierne vriacou vodou (dno misky sa nesmie dotýkať vody) a šľaháme metličkou, kým nevznikne svetlý hustý krém. Misku vyberieme z vodného kúpeľa a krém šľaháme, kým nevychladne. Potom do krému rýchlo zapracujeme vyšľahanú šľahačku, polovicu malín a polovicu pistácií, aby nám celé množstvo nesadlo na dno krému (trochu pistácií si odložíme na ozdobu). Formu naplníme malinovým krémom, navrch pridáme zvyšné maliny a pistácie a uložíme do mrazničky asi na 6 hodín. Z mrazničky vyberieme asi 15 minút pred podávaním. Semifreddo premiestnime z formy na podnos, odstránime fóliu a povrch ozdobíme malinami a pistáciami.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok