Hráškovo-mätové pesto | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Hráškovo-mätové pesto

Hráškovo-mätové pesto

Na 4 porcie budeme potrebovať:
250 g mladého čerstvého hrášku, 2 strúčiky cesnaku, ¼ šálky čerstvých mätových lístočkov, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, 4 PL panenského olivového oleja

Hrášok uvaríme domäkka, precedíme ho, ochladíme pod prúdom studenej vody a necháme ho odkvapkať. Hrášok vložíme do nádoby mixéra, prisolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, olej a lístočky mäty. Rozmixujeme pulzovaním, aby si pesto zachovalo dobrú štruktúru. Hráškové pesto podávame na hriankach alebo ním ochutíme cestoviny, ku ktorým kvôli ľahšiemu rozmiešaniu pridáme asi dve polievkové lyžice horúcej vody (môže byť voda, v ktorej sa varili cestoviny).

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok