Budeme potrebovať:
3 šálky hustého bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice (PL) extra panenského olivového oleja, 1 až 2 šálky mlieka (podľa toho, akú hustú chceme mať polievku), 1/2 kg šalátových uhoriek, 1/3 šálky čerstvej nasekanej kôprovej vňate, 2 PL nasekanej pažítkovej vňate, 1 čajová lyžička (ČL) pretlačeného cesnaku (alebo viac podľa chuti), ½ ČL soli, troška bieleho mletého korenia
Na ozdobu: kôprová vňať, kolieska uhorky, podľa chuti trocha citrónovej šťavy
Vo veľkej miske zmiešame biely jogurt, olivový olej a mlieko. Začneme s jednou šálkou mlieka a postupne pridávame viac mlieka, kým sa jogurtový základ nezmení na konzistenciu krémovej polievky. Do samostatnej misky nastrúhame uhorky a riadne z nich vytlačíme prebytočnú vodu. Uhorky vmiešame do jogurtu s mliekom spolu s kôprom, cesnakom, soľou a bielym korením. Polievku necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu. Pred podávaním polievku opäť premiešame a ak treba, pridáme trochu mlieka. Polievku servírujeme v miskách. Každú porciu pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, ozdobíme plátkami uhorky a kôprom. Podávame chladené.
Renáta Krausová
rubrika Receptár, časopis Dieťa
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok