Špenátová polievka | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Špenátová polievka

Špenátová polievka

plátok masla, 1 malá cibuľa, 1 malý nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, 1 malý zemiak, 0,2 l čerstvého zeleninového vývaru, 200 ml mlieka, 150 g umytého a nakrájaného špenátu, trošku jemne nastrúhanej kôry z citróna (nesmie byť chemicky ošetrený), malá štipka strúhaného muškátového orieška na ochutenie, 1 polievková lyžica pochúťkovej smotany na dozdobenie, petržlenová vňať

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, cesnak a smažíme asi 5 minút, nezabudneme pomiešať. Pridáme nakrájaný zemiak a dusíme asi minútu. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme po dobu 8 až 10 minút, kým zemiak nezmäkne. Pridáme mlieko, privedieme do varu, potom vmiešame polovicu špenátu a citrónovú kôru. Prikryjeme a zvoľna varíme 15 minút, kým špenát úplne nezvädne. Odstavíme z ohňa a necháme chladnúť asi 5 minút. Potom polievku nalejeme do nádoby mixéra a pridáme zvyšok špenátu a dôkladne pomixujeme. (Časť polievky si môžeme zamraziť na neskoršie použitie.) Starším deťom môžeme polievku dochutiť troškou soli. Ak je polievka prihustá, môžeme ju zriediť pridaním zeleninového vývaru. Na tanieri dozdobíme pochúťkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.

časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok