Pohánkové rizoto | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto

Budeme potrebovať:

250 g pohánky, 1 cibuľu alebo malý pór, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 5 šampiňónov, 200 g kuracieho mäsa, soľ, čierne mleté korenie, grilovacie korenie, 2 strúčiky cesnaku, 100 g tvrdého syra, olej, zelenú vňať na ozdobu (pažítka, petržlenová vňať a pod.)

Pohánku nasypeme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme 10 minút. Odstavíme z ohňa, hrniec prikryjeme alebo zabalíme do utierky a necháme asi pol hodiny stáť. Potom scedíme prebytočnú vodu a pohánku uložíme do tepla. Cibuľu alebo pór nakrájame na slížiky a speníme na oleji. Papriky nakrájame na kocky, šampiňóny na plátky, všetko prisypeme k cibuli a krátko opečieme. K zelenine pridáme na kúsky nakrájané mäso a zamiešame. Zmes trochu osolíme, okoreníme, pridáme štipku korenia a dusíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme ešte prelisovaný cesnak a zmes zmiešame s pohánkou. Naberačkou namočenou do vody tvoríme kopčeky, každý posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme zelenou vňaťou.

(red)

Foto Profimedia.sk

Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok