Na 4 porcie budeme potrebovať:
na prípravu cestovín pizzoccheri: 200 g pohánkovej múky, 100 g hladkej múky, 1 vajce, 2 polievkové lyžice (PL) mlieka, 2 PL vody (alebo podľa potreby viac)
zeleninu na cestoviny: 350 g brokolice rozdelenej na ružičky, 4 PL olivového oleja, pár lístkov šalvie, 1 strúčik cesnaku, soľ a korenie, voliteľne parmezán na posypanie
Pohánkové cestoviny pizzoccheri sú typické pre taliansku oblasť Valtellina. Ak ich nedostaneme kúpiť hotové, ľahko si ich pripravíme vymiesením pohánkovej a bielej múky s vajcom, mliekom, vodou a štipkou soli. Cesto vyvaľkáme a nakrájame ho na široké rezance. Vo väčšom hrnci privedieme do varu osolenú vodu, do ktorej vhodíme ružičky brokolice. Po chvíli k nim pridáme cestoviny a varíme, kým nie sú brokolica aj cestoviny „al dente“. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a vhodíme doň lístky šalvie a pretlačený cesnak, dobre miešame a po krátkej chvíli odstavíme z ohňa. Uvarené cestoviny s brokolicou precedíme a v mise premiešame so šalviovo-cesnakovým olejom, osolíme a okoreníme podľa potreby. Hneď podávame, kto chce, môže si cestoviny posypať aj nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok