Budeme potrebovať:
250 g hladkej múky, štipka soli, 80 g práškového cukru, 125 g masla, 2 PL tekutého medu, 1 vajce, 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka mletej škorice, múka na dosku
Na plnku: 250 g masla, 100 g krištáľového cukru, 1 a 1/2 vanilkového pudingového prášku, 500 ml mlieka
Na dokončenie: mleté oriešky na obalenie, rozpustená čokoláda
Múku preosejeme na dosku, vmiešame prášok do pečiva, soľ, škoricu a cukor, pridáme nakrájané maslo, vajce a med a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chlade 2 hodiny odpočinúť. Potom z neho vyvaľkáme plát hrubý asi 2 mm, vypichujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C upečieme kolieska dozlatista. Pudingový prášok uvaríme s mliekom na hladký puding a necháme ho za občasného pomiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach vmiešame puding. Vyšľaháme do hladkého krému, ktorým spájame vždy 3 kolieska k sebe do tortičiek. Krémom potrieme aj boky a obalíme ich v mletých orieškoch. Povrch každej tortičky ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády, ktorú vytvoríme pomocou mikroténového vrecúška alebo papierového kornútika.
(red)
Rubrika Receptár
Viac receptov nájdete tu.
Z archívu časopisu Dieťa
Foto Profimedia.sk
Hľadáte vhodný darček pod vianočný stromček? Podarujte Dieťa.
Dieťa č. 12/2022 – 1/2023 si môžete kúpiť vo voľnom predaji na Slovensku alebo si ho môžete predplatiť, a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí (poštovné predplatiteľom na Slovensku i v Českej republike hradí redakcia). Ak chcete tlačené Dieťa dostávať domov do schránky alebo ho chcete podarovať svojim blízkym, môžete si ho objednať v oblasti Objednávky. Tu si môžete predplatiť aj prístup k elektronickej verzii Dieťaťa.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok