Šalát z quinoy
Čo budeme potrebovať: 1 šálku quinoy, 2 šálky vody, 1 veľký sladký zemiak (batát) pokrájaný na kocky, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nakrájanú cibuľu, 2 šálky brokolice rozdelenej
Čo budeme potrebovať: 1 šálku quinoy, 2 šálky vody, 1 veľký sladký zemiak (batát) pokrájaný na kocky, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nakrájanú cibuľu, 2 šálky brokolice rozdelenej
Budeme potrebovať: 4 – 5 stredne veľkých zrelých rajčín, 3/4 šálky nahrubo nastrúhaného feta syru, 1/4 šálky nasekaných vykôstkovaných olív, 2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 2 PL nasekanej čerstvej
600 g mladých cukiet, 50 g jadier vlašských orechov (najemno nasekaných), 200 g syra balkánskeho typu, 2 vajcia, 100 až 120 g polohrubej múky, 1 strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky
2 nadrobno nakrájané cibule, strúčik cesnaku, 4 PL rastlinného oleja, 400 g olúpaných nakrájaných rajčín, bobkový list, ½ čajovej lyžičky (ČL) sladkej papriky, oregano, 1/2 ČL cukru, 500 g zemiakov,
1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, 2 šálky na sitku premytej červenej šošovice, 1 nakrájaná biela cibuľa, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 očistené a nakrájané mrkvy, 1 PL nastrúhaného čerstvého
4 šálky listového šalátu (ľadového alebo iného), červená paprika, cherry rajčiny, 1 veľké avokádo, 1 grapefruit, 4 polievkové lyžice vínneho octu (aceto balsamico) Umytý a odkvapkaný šalát rozdelíme rovnomerne na 4 taniere.
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.